Lifestyle

Een Pizzaoven Kopen?

Veel pizzabakkers zweren bij een pizzaovens op hout.
Wanneer je op hout bakt krijgen je broden pizza’s en welke andere gerechten dan ook die jij wilt maken die heerlijke rooksmaak mee.
Stenen pizzaovens maken meestal gebruik van hout als brandstof.

Zo vind je gemetselde ovens of mobiele pizzaovens die nagenoeg overal mee naartoe genomen kunnen worden.
Zo is het verstandig dat je dus voor jezelf goed de keuze maken welke pizzaoven je naar wenst te hebben voordat je een pizzaoven kunt kopen.
Een hout gestookte pizzaoven heeft meestal langer nodig dan gemiddeld om op temperatuur te komen.
Dit duurt vaak 30 minuten tot een uur. Broden kunnen hierdoor vaak ook goed in bereidt worden aangezien de stenen vloer in een geïsoleerde pizzaoven lang vastgehouden wordt.

Veel pizzabakkers denken dat een houtgestookte pizzaoven alleen een stenen oven kan zijn, dit is niet waar. Er zijn namelijk ook RVS pizzaovens te koop die ook op hout branden zijn ook meerdere soorten pizzaovens van rvs op de markt te koop.
Dit zijn meestal ook de mobiele pizzaovens.
De meeste stenen pizzaovens stook je op hout, dit zijn ook de traditionele pizzaovens die bijvoorbeeld in goede pizzeria’s gebruikt worden.

Stenen pizzaovens zijn ook in doe het zelf pakketten te koop, maar meestal kiezen mensen toch voor een kant en klare oven.
Stenen pizzaovens zijn vaak relatief zwaar en niet te verplaatsen. Maar er zijn ook voordelen aan een stenen pizzaoven namelijk dat de warmte beter vastgehouden wordt en de mogelijkheid is in de oven is om bijvoorbeeld ook broden af te kunnen bakken.
Ook zijn er roosters te vinden zodat je de pizzaoven als BBQ gebruiken kan. Dit maakt dat een stenen pizzaoven veel veelzijdiger in gebruik is. een pizzaoven van steen een stuk veelzijdiger in de mogelijkheden. Neemt niet weg dat een mobiele pizzaoven ook heel veel voordelen heeft.
Dit maakt een houtgestookte pizzaoven van steen een perfecte toevoeging voor uw buitenkeuken.