Lifestyle

Dynamische energie de toekomst voor energiecontracten

Met de huidige ontwikkelingen op de energiemarkt is er nieuwe vorm voor het afsluiten van een energiecontract ontstaan.

Dynamische energie

Bij dynamische energiedynamische energie betaal je dezelfde inkoopprijs die de energieleveranciers ook betalen op de energiemarkt en betaal je alleen voor de elektriciteit en gas die je op dat moment daadwerkelijk gebruikt.

Hoe werkt een dynamisch energiecontract?

Bij een dynamisch energiecontract betaal je dus de actuele inkoopprijs voor stroom en gas. Voor elektriciteit wordt de prijs per uur bepaald(uur prijzen) en voor gas wordt de prijs per dag bepaald(dag prijzen). De tarieven voor gas en stroom van de volgende dag worden dagelijks om 15:00 bekend gemaakt.

Hoe verdiend de energieleverancier aan het leveren van dynamsiche energie?

Over de tarieven voor elektriciteit en gas worden door de leverancier nog kosten berekend. Deze kosten bestaan uit een inkoopvergoeding en vaste leveringskosten. Daarnaast worden hier de belastingen, opgelegd vanuit de overheid, en andere vaste vergoeding er nog bij opgeteld.

Voorschot voor energie verschilt per maand

Door deze dynamische tarieven kan de hoogte van je voorschot dus per maand verschillen. Zo zal je voorschot in de zomer stukken lager zijn dan in de winter omdat er in de zomer meer duurzame energie verkrijgbaar is dan in de winter en je dan weinig gas nodig hebt om je huis te verwarmen.