Lifestyle

Aquarium LED verlichting

Verminder algvorming met Aquarium Led verlichting

Tal van Nederlanders hebben thuis een aquarium met tropische vissen. Er komt nogal wat kijken bij het opzetten en onderhouden van een aquarium en er zijn tal van zaken waar je rekening mee dient te houden. Wanneer je al een aquarium hebt dan ben je vast weleens tegen het probleem van algvorming aangelopen. Veel mensen denken bij algvorming aan ontlasting van de vissen en het al dan niet frequent genoeg schoonmaken van het aquarium.

Een aquarium is echter een klein ecosysteem waarbij, zowel zuurstof als licht een zeer belangrijk onderdeel vormt. Met betrekking tot verlichting, is LED verlichting een van de meest gekozen verlichting voor in een aquarium, omdat hier meerdere voordelen aan verbonden zijn ten opzichte van andere vaak verouderde soorten verlichting, zoals TL verlichting.

De beste verlichting voor een gezond ecosysteem in het aquarium

Er zijn meerdere redenen, waarom LED verlichting goed kan helpen tegen de vorming van algen in het aquarium. LED verlichting is namelijk in te stellen op sterkte en bovendien ook op verschillenden kleuren. Door gebruik te maken van deze functionaliteiten, is het mogelijk om deze specifiek af te stellen op wat jouw aquarium en de planten en vissen nodig hebben. De kleuren blauw en rood hebben bijvoorbeeld een positieve invloed op de plantengroei en fotosynthese. Wanneer er meer plantengroei is, dan gaat dit vaak ten koste van de algengroei, wat precies is dat je wil bereiken. Door het dimmen van de LED verlichting, is het ook mogelijk om meer natuurlijke lichtstanden te bereiken. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een maanstand te creëren die tijdens de nacht aan kan blijven en een natuurlijke lichtsituatie nabootst.

LED verlichting is kostenbesparend

Naast het feit dat LED verlichting helpt bij het creëren van een gezond ecosysteem in het aquarium en de beste situatie voor de planten en vissen creëert, zijn er nog meer voordelen verbonden aan het gebruik van LED verlichting. LED aquarium verlichting is namelijk zeer duurzaam en gaat aanzienlijk langer mee dan andere types verlichting. Qua aanschafkosten is LED verlichting dan misschien niet het goedkoopste, maar op de lange termijn zal dit zich zeer zeker uitbetalen. Een ander bijkomend voordeel dat kan bijdragen aan kostenbesparing, is het feit dat LED verlichting zeer energie zuinig is en je dus ook op het gebied van elektriciteitskosten geld bespaart met de keuze voor dit type aquariumverlichting.